Тиждень дошкільника

«Дитинство – це ранок життя людини.

А ранок має бути щасливим.»

                                                         С.Русова

 

З  12.11.18  в дошкільному підрозділу №2 ЗНВК №19 розпочався Тиждень дошкільника.

В проведені Тижня взяли участь усі вікові групи. Протягом тижня діти були творцями малюнків, аплікацій з використанням різних технік зображувальної діяльності, розповідали та слухали казки, приймали участь у показі різних видів театру, грали в різні ігри, змагалися.

 В понеділок малята  з цікавістю слухали художні твори про дружбу, мир, дітей; заучували прислів’я та приказки.

 У вівторок було проведено художньо-естетичне заняття на тему «Мій садочок», де дітки малювали свій садочок, як вони його уявляють. 

 Не менш важливим дійством став і третій день,середа, Тижня Дошкілля – «Ми – діти нашої країни» –  під таким девізом було проведено заняття в молодщій групі №5 «Бджілки» ( вихователі Воїнова С.А., Чала Г.В., пом.вих Міщенко О.М.). Малята розповідали віршики на українській мові, мандрували по українських народних  казках, та побували у гостях Кози – дерези. Малята з цікавістю слідкували за пригодами вередливої кози, раділи, що рак  допоміг зайчику повернутись до дому.  І щоб коза більш нікого не проганяла із своєї домівки, малята вирішили збудувати їй домик. Закінчилося заняття веселим хороводом!

 Малята середньої групи №2 «Сонечко» ( вихователь Євченко Т.В.)  вирушили у подорож в казкову країну до Злої Чаклунки. За допомогою карти – схеми, яку надіслала  Зла Чаклунка, малята виконували завдання різної складності, щоб допомогти мешканцям країни звільнитися від злих чар. Дружба та гарний настрій допомогли малятам впоратися із завданнями чаклунки, та повернути в країну сонечко.

 В четвер, малята молодшої групи №4 «Райдуга ( вихователь Школа В.Г.) потрапили у гості до Зайчика. На автобусі маляти приїхали до лісу і як раз вчасно. Зайчик не встиг приготуватись до святкування дня народження і малята залюбки йому в цьому допомогли. Зайчик та його гості були задоволенні і вдячні малюкам, які успішно впоралися з усіма завданнями.

   Діти старшої групи №3 «Зірочки»  (вихователь Бондаренко Ю.О.) із захопленням,турботою, ніжністю, ласкою розповідали про свою родину, наповнюючи незвичайну скриньку  сердечками – символами добрих і хороших слів. Розповідали прислів’я про  сім’ю: « Дружна сім’я гору зрушить», «Вся сім’я разом так і душа на місці». А закінчилося заняття будівництвом різноманітних будинків для своєї родини.

[Not a valid template]

Завершенням тижня стало свято у старшій групі №3 «Зірочки» (вихователь Єременко В.В.), «Подорож в країну Здоров’я». Старші товариши, розповіли в цікавій, ігровій формі, малятам середньої групи про корисну та шкідливу їжу, навчили  Нечупуру та Бруднулю охайності, правилам особистої гігієни. В країні Здоров’я малят зустрів строгий король, який вирішив перевірити, чи знають малята, що потрібно робити, щоб завжди бути здоровим. І малята середньої групи і діти старшої групи правильно виконали всі завдання Короля. Запальним був танець маленьких поварять, які приготували смачненьку кашу.  Малята познайомилися з вітамінами А,В,С,D. Свято вийшло пізнавальним, корисним, яскравим, позитивним,веселим! Всі присутні отримали яскраві емоції та задоволення.

[Not a valid template]