Дошкільне відділення №2 зустрічало районне методичне об’єднання з розумового розвитку

23 квітня, на базі дошкільного підрозділу № 2 ЗНВК №19, відбулося засідання районного методичного об’єднання для вихователів ЗДО Шевченківського району з питання: «Групова робота на заняттях з логіко математичного розвитку( робота в парах, трійках, групами)»  за учаcті інспектора з дошкільної освіти  Тарновської Я.С. та керівника РМО Палайда Т.І.

Учасників методичного об’єднання  привітала та побажала присутнім плідної праці інспектор з дошкільної освіти  Тарновська Я.С

         Дошкільна освіта є найважливішою сферою реалізації прав людини, забезпечення рівних можливостей в отриманні якісної освіти, адже основа майбутньої особистості закладається у ранньому віці. Знання та уміння, набуті в дитинстві – це коріння, і чим воно міцніше, тим впевненіше почувається людина в житті.

 Вихователем старшої групи Бондаренко Ю.О. було показано інтегроване заняття з логіко математичного розвитку на тему:«Подорож Україною за скарбами»

Основними завданнями цього заняття були: удосконалювати вміння рахувати,підбирати сусідів числа. Закріпити знання про склад числа. Продовжувати формувати навички орієнтування в просторі. Розвивати пам’ять, логічне мислення, увагу, уяву,вміння працювати за зразком,створювати об’єкти з будівельного матеріалу за задумом,об’єднувати свої побудови під час колективної роботи. Виховувати бажання працювати разом допомагати один одному, вміння домовлятися, поважати думку інших, отримувати задоволення від сумісної роботи. Виховувати любов до Батьківщини, почуття гордості,єдності з державою. Закріпити знання про міста України,народні промисли та національні страви.

         Малята з цікавістю та завзятістю подорожували містами України: Запоріжжям, Одесою, Вінницею, побували в Карпатах, Львові, та славному місті Києві. В кожному місті їх очікували несподівані, іноді тяжкі завдання, з якими малята впоралися на славу. Скарби були знайдені і це був справжній подарунок для кожного малюка, який вони отримали з превеликим задоволенням.

         Учасники методичного об’єднання високо оцінили рівень проведеного заняття, зазначили, що вихователь використав ефективні засоби, інноваційні методи та прийоми організації дітей, якими він захопив не тільки малят, а й усіх присутніх.

         Під час підведення підсумків методичного об’єднання методист РМО Палайда Т.І.  відзначила актуальність даної теми на сьогоднішній день та зазначила,  що методичне об’єднання проведено на високому методичному рівні.