День української писемності

Розвивайся, звеселяйся

Моя рідна мово!

У барвінки зодягайся

Українське слово!

 

    Малята середніх та старших груп, з метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, також прийняли активну участь у святі.

    Вихователями закладу були організовані та проведені тематичні бесіди на теми: Осінь у поезії» (5-й рік життя) «Поети про природу» (6-й рік життя) 

     Упродовж тижня  були проведені читання українських казок, вивчення малих фольклорних форм, дидактичні ігри з народознавства.

    Найяскравішим заходом тижня стало музично-літературне свято середніх та старших груп, яке відбувалося 14 та 15 листопада. Діти прийшли у садочок в урочистих українських костюмах. 

    На початку свята, малята урочисто виконали Гімн України. Маленькі українці, декламували вірші про мову, співали українські ліричні та жартівливі пісні, брали участь у забавах, танцювали, розповідали про те,які риси притаманні справжнім українцям. Зворушила серце присутніх танцювальна композиція «Пшеничичка», у виконанні дітей старших груп. 

А дівчатка середніх груп затанцювали запального «Гопака» та виконали ліричний танок з рушниками.

    Завершенням свята став яскравий  «Парад вишиванок». Під супровід українських мелодій, малята з гордістю демонстрували барвісті вишиванки.     Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що маже статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі.

    Проведення такого свята продемонструвало, що дошкільнята разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, мови, звичаїв й традицій свого народу.

« 1 of 2 »