День Соборності в дошкільному підрозділі ЗНВК №19

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року в Києві.

Минуло вже майже століття від тієї події, утім вона настільки важлива для українського народу, що день об’єднання двох республік у єдину соборну державу нині вважають національним святом і відзначають на належному рівні.

У дошкільному підрозділі ЗНВК №19 також відзначали День Соборності України. В усіх вікових групах були проведені тематичні заняття, що мали на меті виховування у дошкільників почуття єдності та розуміння того, що разом ми здатні подолати всі труднощі. «З Україною в серці!» під таким гаслом, пройшло заняття з нетрадиційного малювання (малювання долоньками) в молодшій групі «Сонечко»( вихователь Євченко Т.В.)

Малята молодшої групи «Ягідка» з захопленням слухали розповідь про вишивання, як одним із видів українського декоративно-прикладного мистецтва, елементом українського національного одягу. Наприкінці заняття кожен малюк створив власно свою, неповторну вишиванку.

Діти групи «Зірочки» разом з вихователем Бондаренко Ю.О., підготували плакат – лепбук до теми «Моя соборна Україна». Діти з цікавістю та захопленням знайомилися з видатними людьми нашої держави, мандрували визначними місцями нашої країни, занурювалися в її історію. Доповненням стали листівки розмальовки з символами України, якими діти прикрасили плакат.

 

В старших групах «Райдуга» (вихователі Шевченко Т.В., Козиряцька О.О.), «Бджілка»(вихователь Чала Г.В.) разом з музичним керівником Токмак К.С. був проведен  виховний захід «Соборна мати – Україна, одна на всіх, як оберіг», який почався з урочистого виконання гімну нашої Держави.  Даля учасники та гості заходу ознайомилися з поняттями «єдина», «незалежна», закріпили знання про символи та обереги  рідної держави. Діти  грали в ігри, складали пазли, танцювали та співали.  І дорослі і малята отримали позитивний емоційний настрій на весь день.

Тобі, Україно, мій мужній народе,

Складаю я пісню святої свободи.

Усі мої сили і душу широку

Й життя я віддам до останнього кроку,

Аби ти щаслива була, Україно —

Моя Батьківщино!