День безпечного Інтернету в дошкільному підрозділі ЗНВК №19

9 лютого у світі відзначають День безпечного Інтернету (Safer Internet Day)

Суспільство звернуло увагу на цю проблему 17 років тому, коли мережа стала не просто системою комунікації, а й каналом розповсюдження ворожого та шкідливого, а дуже часто жахливого контенту. (Оригінал статті – на сайті Українського кризового медіа-центру: https://uacrisis.org/uk/den-bezpechnogo-internetu-2021)

         Багато можливостей надає Інтернет. Користуються ним і дорослі і діти. Користування гаджетами у малюків вже стало нормою. Але батьків хвилюють такі запитання: ким є «друзі» у соціальних мережах? Як захистити дітей від шкідливого контенту в інтернеті?

         Метою проведення Дня безпеки в Інтернеті в дошкільному підрозділі ЗНВК №19 є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей.

         Цієї днини з вихованцями старшої групи №5 «Бджілки» було проведено тематичне заняття на тему «Безпечний Інтернет», на якому малюки дізналися як  і о перевагах Інтернету так і його шкідливому впливі на здоров’я людини, про безпеку, яка може загрожувати малюку, якщо він не буди знати правила безпечного користування Інтернетом.

Наприкінці заняття малята створили стіннівку-колаж «Користуйся Інтернетом безпечно» і отримали «Пам’ятку з безпечного користування Інтернетом».

 

Вихователі старшої групи №4 «Райдуга»: Козиряцька О.О. та Шевченко Т.В. провели заняття, присвячене безпеці в Інтернеті. Вихователі познайомили дітей з таким поняттям як Інтернет та з основними правилами безпечної поведінки в Інтернеті. Діти переглянули цікаве та корисне відео з теми, також для закріплення розмалювали цікаві картинки.