День Соборності України в дошкільному підрозділі Запорізької гімназії №19

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року в Києві.

В дошкільному підрозділі Запорізької гімназії №19 також відзначали День Соборності України. З метою поповнення та поглиблення знань вихованців про історію виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами нашої країни, виховання патріотичного почуття та поваги до державних символів з малятами молодших та середніх груп були проведені бесіди на тему: «Наша Батьківщина», «Україна – єдина», що мали на меті виховування у дошкільників почуття єдності та розуміння того, що разом ми здатні подолати всі труднощі. Діти ознайомилися з поняттями «єдина», «незалежна», закріпили знання про символи рідної держави. В середній групі №2 «Сонечко» була проведена тематична розвага – «Україна  – це ми!», на якому діти  відгадували загадки, читали вірші та заняття з малювання «Моя країна Україна!»                                                     

Малята  середньої групи №1 «Ягідки» приймали активну участь у бесіді «Наша Батьківщина», відгадували загадки про державні символи нашої країни, грали  в народні ігри «Тин». «Подоляночка». Родзинкою заходів  була колективна робота вихованців –  «Моя країна – Україна» (малювання долоньками).                                                                                                                              

А самі найменші вихованці відзначили День Соборності чудовими аплікаціями в нетрадиційній техніці (аплікація з ниток – молодша група №4 «Райдуга» та аплікація із долоньок – молодша група №5 «Бджілки») 

Яскравим завершенням було Свято до Дня Соборності – «Соборна Україна» в старшій групі №3 «Зірочки». У своїх віршах, піснях та українських таночках малята передали перші почуття національної гордості за красу і багатство рідного краю.

Група №1 “Ягідка”

Група №2 “Сонечко”

Старша група №3 “Зірочки”

Група №4 “Райдуга”

Група №5 “Бджілки”