Архів – Група “Ягідка” (квітень)

27.04 - 01.05

Шановні батьки!

Проблема організації сімейного дозвілля набуває все більшої актуальності, особливо під час карантину.

В організації сімейного дозвілля велике значення має уміння батьків розумно використовувати свої вільні години і навчити цьому дітей.

Це уміння залежить від організованості, розпорядливості, діловитості в усьому, від розуміння того, що час – це те багатство, яке нічим не заповнюється. А навчити цьому дітей треба зі встановлення і підтримки правильного розпорядку дня, розподілу обов’язків у родині, виконання простих сімейних і загальнолюдських правил.

Тому батькам слід допомогти своїм дітям зробити їхній спільний відпочинок більш змістовним і цікавим за допомогою наступних запропонованих рекомендацій:

  1. Зацікавлюйте дітей класичною музикою, живописом, художньою літературою, читаючи разом із ними та обговорюючи їх.
  2. Якщо ви хочете бачити дітей щасливими, допоможіть їм зберегти своє здоров’я, займаючись ранковою гімнастикою та фізичними вправами.
  3. Батькам необхідно пам’ятати, що засобами формування духовного багатства дітей і їхнього дозвілля є читання і розповідання казок (пізніше – інших книг), бесіди про життя простих і видатних людей; іграшки тощо.
  4. Для розвитку радісних, цінних у виховному значенні ігор дітям слід давати різні іграшки, посібники. Ігри належить супроводжувати казками, віршиками, потішками, примовлянками тощо
  5. Для формування емоційного світу дітей треба розвивати й удосконалювати таку форму дозвілля, як спільні ігри (маються на увазі ігри інтелектуальні: шахи, шахмати, настільні ігри, складання пазлів, “морський бій”, доміно).
  6. Можна влаштувати домашній театр, перевтілюючись у лікаря і пацієнта, у продавця магазину і покупця, у вихователя та вихованця тощо.
  7. Дуже важливо в організації культурного дозвілля в родині розвивати аматорські заняття (колекціонування, конструювання, малювання, розфарбовування, ліплення, плетіння тощо)

Пам’ятайте, батьки!

 Вашу дитину виховують кожна хвилина життя, кожний куточок, кожен крок, слово, справа, з якими її особистість стикається повсякчас.

Успіхів усім і цікавого, продуктивного дозвілля!

 

Пропонуємо Вам провести цікаві завдання вдома з вашими дітьми

                    із 27.04.2020 по 30.04.2020

                  Лексична тема «Весняні квіти»

 

 

Математика

1) Порівняння кількості предметів; рахування та визначення на скільки одних предметів більше від інших; знаки ” більше”, “менше”, “дорівнює”.

 
2) Порівняння предметів за розміром, формою, кольором.

 

21.04 - 24.04

 

 

Правила пожежної безпеки для малюків

 
Правила дорожнього руху. Дорожні знаки.

 
Правила безпеки, коли дитина одна вдома.

 
 
Заняття з ліплення”Світлофор”
Розвиваємо дрібну моторику рук, закріплюємо прийоми ліплення: скочування, розкочування, сплющення. Закріплюємо сигнали світлофору.

 

 

13.04 - 17.04

Математика

1.Порівняння двох множин за кількістю предметів.
Закріпити відношення “на скільки більше”, “на скільки менше”, “стільки ж”

2. Кількісна і порядкова лічба. Відповіді на запитання “Скільки?”, “Котрий?”

Я і Всесвіт -  06.04-10.04.20

1. Весняне дерево. Цвіт.

2. Завдання на уважність і просторове мислення

3. Математика. ” Геометричні фігури. Уроки геометрії для дітей.”

4. Лексична тема “Космос. Сонце та його родина”

5. Рельєфне ліплення “Подорож у космос”

6. Урок читання