“Прибери іграшки!” – 5 прийомів, які допоможуть батькам в цьому питанні

“Прибери іграшки!” – частий вислів майже в кожному будинку. На карантині даний вислів є актуальним. Діти граються, а батьки прибирають, але як хочеться щоб вони навчились робити це самостійно…

Ось 5 прийомів, які допоможуть батькам в цьому питанні:
1. Наввипередки. Самий дієвий спосіб! Молодшим дошкільникам можна запропонувати прибирати разом хто швидше складе іграшки, а для старших дошкільників можна запропонувати хто швидше прибере на своїй території (мама на кухні, дитина в дитячій кімнаті).
2. На час. Можна використати пісочний годинник або таймер.
3. Гра “Всепоглинаючий дракон”. Інструкція: дракон зголоднів і хоче з’їсти всі іграшки, які лежать на підлозі (імітуючи пащу руками).
4. Гра “Зваримо суп”. Інструкція: візьміть ємкість або іграшкову корзину (в яку зазвичай складаєте іграшки) – це буде кастроля, а іграшки – продукти для супу.
5. Прибирання за графіком. Розподіліть час на прибирання іграшок, наприклад о 18:00 кожен день. Мама миє посуд, тато миє підлогу, а дитина прибирає свої іграшки. В інший час спокійно переступаємо їх…
Хочу додати, що для дитини гра – це цілий світ, який вона сама будує та створює, а прибрати іграшки означає все зруйнувати, звісно це викликає неприємні емоції, а іноді істерику.
Також прикріплюю інформаційну пам’ятку, яка була розроблена для батьків дошкільників ЗДО.

Юлія Дмитренко